Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

PROFILI I JUDINIT

NA KONTAKTONI

WhatsApp/Wechat/Mob:+ 86 13586680186

Email:info@judin-line.com

Shto: #3 Ind & Td Road, Jishigang Industrial Park, Yinzhou District, Ningbo, 315171, PR China

Si të tërhiqni tela ose kabllo elektrike përmes një përçuesi

Koha: 2021-06-25 Goditjet: 4

Lidhja e telave
Për të lidhur tela të shumtë në një shirit peshku, hiqni izolimin e jashtëm nga telat dhe mbështillni telat e zhveshur përmes syrit në fund të shiritit të peshkut. Ktheni një fije rreth të gjitha telave të lidhur dhe mbështilleni të gjithë kokën e lidhjes së telit me shirit elektrik. Shtimi i lubrifikantit që tërheq tela e bën tërheqjen shumë më të lehtë. Kur një punë kërkon tela të mëdhenj në një kanal, elektricistët mund të përdorin një shirit peshku për të tërhequr një litar, pastaj përdorin litarin për tërheqjen e telit. Edhe pse tela çeliku është edhe e fortë edhe fleksibël, nuk është ide e mirë të tërhiqni një ngarkesë tepër të madhe me këtë mjet.
Këshilla
Nëse jeni ju që qëndroni pranë kutisë për të ushqyer tela, tërhiqni të gjitha telat në mënyrë të barabartë nga bobina e tyre ndërsa i futni telat në kanal. Gjithashtu, përpiquni t'i mbani telat të palidhur ndërsa i ushqeni ato. Lubrifikoni telat dhe futini ato në tub me njërën dorë, dhe përdorni dorën tjetër për të tërhequr telat nga bobinat.

Nëse jeni personi që në të vërtetë bëni tërheqjen nga ana tjetër, tërhiqni telat në intervale prej dy deri në tre këmbë. Ndaloni, numëroni në katër dhe më pas tërhiqeni përsëri. Kontrolloni me personin që ushqehet për të parë nëse ky është një ritëm i mirë për ta. Tërheqja shumë shpejt mund të ngjisë telat dhe të kapë gishtat e ndihmësit tuaj në kuti. Lini kohë të mjaftueshme midis tërheqjeve në mënyrë që personi që ushqehet të ketë kohë të lubrifikojë telin dhe të tërheqë aq shumë nga bobinat për t'u ushqyer në kanal. Një sinjal i thjeshtë për të paralajmëruar njëri -tjetrin se jeni gati për tërheqjen tjetër është të prekni kanalin me një mjet metalik.

Don’t Fish Alone
You can fish wires through very short runs of the conduit by yourself, but otherwise, it’s best to have a helper to guide the wires into the conduit and to apply a wire pulling lubricant periodically to help the wires slide through without damage. Pulling hard on the wires can damage the wire insulation, potentially creating a very dangerous situation; you don’t want exposed wiring touching the inside of a metal conduit, right?